Eerste afspraak

Zodra je weet dat je zwanger bent kun je een afspraak maken in onze praktijk voor de eerste echo. Hiervoor heb je geen verwijzing van de huisarts nodig. Aanmelden kan op de volgende manieren :

  • Telefonisch: je kunt ons bereiken op 06 – 4847 7770
  • Email: stuur een berichtje naar info@vitaverloskundigen.nl
  • Website: via ons contactformulier ‘Aanmelden zwangerschap’

De eerste afspraak is meestal omstreeks de 7e-8e zwangerschapsweek en zal 20 minuten duren. Tijdens deze afspraak zullen we een echo maken om te kijken hoe ver je zwanger bent, of de zwangerschap zich goed ingenesteld heeft, of het om één of meerdere kindjes gaat en we controleren natuurlijk de hartactie van de baby. Het luisteren naar het hartje kan pas vanaf 12 weken zwangerschap.

Zorg ervoor dat je tijdens deze controle een volle blaas hebt! Dit is belangrijk om de baarmoeder te kunnen zien op de echo. Is deze niet zichtbaar, houdt er dan rekening mee dat er dan eventueel een vaginale echo gemaakt moet worden.

Heb je vragen, schrijf ze op, dan kun je die tijdens de eerste controle gerust stellen!

De tweede afspraak duurt meestal wat langer, ongeveer 40 min. We willen naast administratieve gegevens ook dingen van je weten die voor je zwangerschap van belang kunnen zijn. Denk aan leefomstandigheden, je gezondheid, de gezondheid van je partner en jullie familie(s). Als je al een keer elders bent bevallen is het raadzaam hierover informatie mee te nemen.

Aan het eind van de intake maken we een vervolg afspraak. Alle gegevens die we tijdens de intake verzameld hebben voeren we in. Hiervan wordt een uitdraai gemaakt die je volgende controle zult krijgen. Dit is je zwangerschapskaart. Op deze zwangerschapskaart vullen we tijdens iedere controle alle nieuwe ontwikkelingen van je zwangerschap in.

Neem je zwangerschapskaart dus bij ieder bezoek aan de verloskundige mee!

Print

Zwanger?

Meld je nu aan bij Vita Verloskundigen voor een eerste gesprek!

You have Successfully Subscribed!