Bezoekjes van de verloskundige

Na 9 maanden is het zover, de beschuit met muisjes mogen uit de kast.. Een erg leuke maar ook spannende periode breekt er aan. Hier sta je gelukkig niet alleen voor in Nederland, elke kraamgezin krijgt hulp de eerste week.

Er komt vaak veel op je af de eerste week: borstvoeding/flesvoeding geven, slapeloze nachten, emoties, zelf uitrusten van de bevalling, badje doen, aangifte doen, geboortekaartjes bestellen etc. De kraamverzorgster is dan in huis om je de eerste 8 à 10 dagen te begeleiden. Samen met haar houden wij de gezondheid van moeder en kind, maar ook het welzijn van de andere gezinsleden in de gaten. De kraamverzorgster houdt ons goed op de hoogte van alle ontwikkelingen en zal ons bellen indien nodig.

De kraamverzorgster is er dus elke dag, wij zullen om de dag op visite komen gedurende de eerste 8 à 10 dagen. Indien er meer bezoekjes nodig zijn, dan is dit voor ons geen enkel probleem. Op deze manier zorgen we samen met de kraamverzorgster ook voor een veilig kraambed!

Doet er zich ’s nachts of overdag acuut een probleem voor dan kun je ons altijd bellen.

Indien je in het ziekenhuis onder leiding van de gynaecoloog bevallen bent, zullen wij, zodra je naar huis mag, contact met je opnemen en het verdere kraambed begeleiden. We proberen je vaak ook al even op te zoeken in het ziekenhuis om jullie te feliciteren!

Print

Zwanger?

Meld je nu aan bij Vita Verloskundigen voor een eerste gesprek!

You have Successfully Subscribed!