Spiraaltje plaatsen

Ik, Mireille Waterval, ben sinds 2016 bevoegd en bekwaam voor het plaatsen van een koper- en hormoonspiraal.

Wie kan terecht bij Vita? Elke vrouw in de vruchtbare periode kan bij ons terecht voor het plaatsen van een spiraal. Ook als je nog nooit een kind gebaard hebt. Ben je pas bevallen, dan adviseren we altijd om 12 weken te wachten met de plaatsing van een spiraal.

Meer informatie over anticonceptie en de verschillende soorten spiralen vind je door op onderstaande link te klikken :

http://www.anticonceptie.nl/product/spiraaltje/spiraal-met-hormoon/

Vergoeding

Als je jonger bent dan 21 jaar valt anticonceptie onder de basisverzekering. Je krijgt dan alles vergoedt. Tussen 18-21 jaar gaan de kosten van het spiraal en de plaatsing eerst van je eigen risico. Je krijgt dan pas vergoeding als je eigen risico verbruikt is!

Vrouwen 21 jaar en ouder : Indien je alleen een basisverzekering hebt dien je het spiraal en de plaatsing zelf te betalen. Als je aanvullend verzekerd bent, kijk dan even de polis voorwaarden na wat je wel/niet vergoedt krijgt.

Een Mirena spiraal kost ongeveer €150 voor 5 jaar, Kyleena spiraal €150 voor 5 jaar en een Koper spiraal (T-Safe) kost €69.

De plaatsing kost eenmalig €60. Ook zullen wij meteen na de plaatsing een echo maken om te kijken of de spiraal op de juiste plek zit! 

Heb je interesse of zijn er vragen, aarzel niet om contact op te nemen met me! Dit kan telefonisch op onze praktijknummer of vul het ‘aanmeldformulier zwangerschap’ in. Vermeld erbij dat het om anticonceptie gaat. Ik zal je zo snel mogelijk terugbellen of mailen om een afspraak in te plannen. 

Print

Zwanger?

Meld je nu aan bij Vita Verloskundigen voor een eerste gesprek!

You have Successfully Subscribed!